sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăLocalControale în serie pentru limitarea efectelor pandemiei. Polițiștii au descins în piață

Controale în serie pentru limitarea efectelor pandemiei. Polițiștii au descins în piață

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, polițiștii botoșăneni au derulat, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare, fiind verificate 44 de obiective și 67 de mijloace de transport în comun.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale in valoare de peste 7.000 de lei. Dintre acestea, 29 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție in locurile in care era obligatoriu”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astazi, de exemplu, forțele de ordine au descins și în Piața Centrală din municipiul Botoșani, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9.300 de lei, 16 dintre acestea fiind pentru neportul maștii de protecție.

„Suntem, de asemenea, prezenți și în localitatea Havârna, unde este instituită carantina, pentru verificarea masurilor impuse de către autorități”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
88 %
3.6kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
16 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...