Controale în serie pentru limitarea efectelor pandemiei. Polițiștii au descins în piață

0

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, polițiștii botoșăneni au derulat, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare, fiind verificate 44 de obiective și 67 de mijloace de transport în comun.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale in valoare de peste 7.000 de lei. Dintre acestea, 29 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție in locurile in care era obligatoriu”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astazi, de exemplu, forțele de ordine au descins și în Piața Centrală din municipiul Botoșani, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9.300 de lei, 16 dintre acestea fiind pentru neportul maștii de protecție.

„Suntem, de asemenea, prezenți și în localitatea Havârna, unde este instituită carantina, pentru verificarea masurilor impuse de către autorități”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!