Măsuri de fluidizare a traficului propuse de un consilier municipal liberal

În ultima şedinţă a deliberativului municipal, consilierul liberal Eugen Țurcanu a propus câteva măsuri care să ducă la fluidizarea traficului.

Ţinând cont că tramvaiele s-au închis şi cred că multă vreme de acum încolo nu vor mai circula în oraş, aș propune ca pe strada Sucevei să instituim un sens giratoriu la Carrefour, pentru că a fost inițial jumătate de sens acum câțiva ani, numai că trecea tramvaiul prin mijlocul sensului giratoriu. Acum, am închis tramvaiul, putem scoate stâlpișorii ăia puși în formă de V. Domnul Cosmin Andrei ştie despre ce vorbesc, că dumnealui este preşedintele Comisiei de sistematizare rutieră şi a dispus acu vreo trei ani să-i punem. O măsură foarte bună la vremea respectivă, dar acum, dacă nu mai circulă tramvaiul, putem amenaja un sens giratoriu”, a spus Eugen Țurcanu.

Al doilea sens giratoriu a fost propus la intersecția Sucevei cu Primăverii. Potrivit consilierului liberal, aceste sensuri giratorii pot fi amenajate cu balize din plastic şi nu necesită o cheltuială importantă. Totodată, Eugen Ţurcanu a lansat propunerea ca pe strada Sucevei să fie montaţi stâlpi delimitatori la OMV şi la Unitatea Militară, iar maşinile să întoarcă în cele două sensuri giratorii.

„Nu văd decât o fluidizare şi un trafic mai bun”

În continuare, consilierul municipal liberal, care este şi directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, s-a referit la unele măsuri care să fluidizeze circulaţia pe Calea Naţională.

Tot aşa putem face şi pe Calea Naţională, de la gară în sus. Putem anula semaforul de la gară şi să facem acolo un mic sens giratoriu şi de la Kaufland în sus, până la ieşirea spre Dorohoi, să închidem tronsoanele care sunt lăsate libere şi care sunt surse de accidente de multe ori. Să mai facem un sens giratoriu la Electroalfa şi unul la intersecţia cu strada care duce la Poliţia Rutieră. Să continuăm până la capătul oraşului să fie tot o bandă. Nu ai cum să faci stânga deloc şi întorci în primul sens giratoriu. În foarte multe oraşe am mers kilometri întregi până să întorc într-un sens giratoriu. Nu văd nicio dramă aici, nu văd decât o fluidizare şi un mai bun trafic în Zona Industrială”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Primarul Cosmin Andrei a promis că va analiza toate aceste solicitări.

Deja ai votat!