Tupeu taxat de polițiști

0
foto arhiva - controalele organizate în trafic de polițiști scot deseori la iveală abateri comise de șoferi

Un tânăr de 28 de ani din comuna Vorona s-a ales cu mai multe sancțiuni, după ce s-a luat la harță cu polițiștii. Timp de două luni, tânărul nu va mai avea dreptul să conducă, iar agenții rutieri i-au luat inclusiv numerele de înmatriculare de pe mașină.

Totul s-a întâmplat astăzi 30 ianuarie a.c., când polițiștii botoșăneni acționau pe raza localității Vorona pentru prevenirea accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere viteza excesivă. Aflați în misiune, polițiștii au observat un autoturism care circula pe contrasens, dinspre Joldești înspre Vorona, apoi a oprit pe marginea părții carosabile și a pus în funcțiune luminile de avarii. Polițiștii i-au atras atenția conducătorului auto asupra abaterilor săvârșite, însă acesta a avut o atitudine recalcitrantă și a încercat să părăsească zona respectivă.

„S-a procedat la legitimarea acestuia, stabilindu-i-se identitatea în persoana unui tânăr de 28 de ani din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea nu avea asigurare auto obligatorie. În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier cu amendă în valoare totală de 2.740 lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, polițiștii i-au reținut tânărului permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, dar și certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului.

 

Deja ai votat!
se încarcă...