Carantina instituită în Havârna supravegheată de zeci de jandarmi și polițiști

Carantina instituită în comuna Havârna, din cauza focarului de COVID 19, a determinat suplimentarea efectivelor Ministerului Afacerilor Interne care acționează în zonă. Zeci de jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști de frontieră au fost trimiși în zonă, pentru a asigura respectarea măsurilor instituite de autorități. Acțiunile se derulează sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în vederea scăderii incidenței noilor cazuri de infectare cu COVID-19.

„Este prematur să formulăm o concluzie viabilă într-un interval de timp atât de scurt, referitoare la reducerea numărului de infectări. Ce dorim însă să evidențiem este atitudinea locuitorilor aflați în carantină, care respectă, cu conștiinciozitate am putea spune, măsurile preventive stabilite prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în special în ceea ce privește distanțarea fizică și portul măștii de protecție”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Chiar dacă au mai existat cazuri de persoane care nu aveau asupra lor declarația obligatorie pe proprie răspundere cu motivul deplasării, jandarmii le-au explicat prevederile legale și importanța respectării lor, precum și consecința sancționatorie a ignorării acestora, după care le-au înmânat modele ale acestor declarații, cu recomandarea completării corespunzătoare.

Acțiunile de control vor continua zilnic, 24 de ore din 24, până pe data de 11 februarie, la ora 21.00, când prin efortul comun al reprezentanților instituțiilor și al locuitorilor localității, autoritățile speră că rata de infectare să scadă așa încât măsurile să fie ridicate, iar cetățenii din comună să revină la o viață cât mai apropiată de starea de normalitate.

Deja ai votat!