Urmărire pe străzile municipiului după un șofer băut

Un tânăr care a urcat beat la volanul unui autoturism a fost urmărit de polițiști, sâmbătă seară, pe străzile municipiului Botoșani. Polițiștii Biroului Rutier acționau pe bulevardul Mihai Eminescu și i-au făcut semn unui șofer să tragă pe dreapta pentru verificări. Cel de la volan nu a respectat indicațiile acestora, continuându-și deplasarea. Prin urmare, echipajul de poliție a plecat imediat în urmărirea acestuia, reușindu-se blocarea autoturismului în sensul giratoriu de pe strada Maxim Gorki, din apropierea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

La volan se afla un bărbat de 36 de ani din municipiul Botoșani, care a fost verificat cu etilotestul, rezultatul indicând o îmbibație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, botoșăneanul s-a ales cu un dosar penal.

În noaptea de 30 spre 31 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Botoșani au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse ca urmare a conducerii sub influența alcoolului sau a vitezei excesive.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 17.000 de lei. Dintre acestea, 36 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care au condus cu viteză peste limita legală, iar două sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!