Vreme schimbătoare la început de februarie

Mijlocul acestei săptămâni va aduce maxime de 7°C, temperaturi cu mult peste normalul perioadei.

Botoşănenii trebuie să se pregătească pentru o săptămână cu vreme cel puţin ciudată. Dacă nota de început va fi una în concordanţă cu anotimpul, cu temperaturi scăzute şi puțină ninsoare, la mijlocul săptămânii ne vom putea bucura de temperaturi primăvăratice, pentru ca la final să revenim la frig.

Astfel, ziua de luni va continua în aceeaşi notă ca duminică, cu temperaturi sub 0°C şi cu ninsori răzleţe. Maxima zilei va fi de -1°C în timp ce noaptea mercurul va coborî până la -5°C.
Marţi termometrele vor urca timid până la 2°C, însă pe timpul nopţii va fi în continuare frig, până la -5°C, cu cer noros şi şanse reduse de precipitaţii. Temperatura resimţită de corpul uman va fi, însă, în aceste zile, cu 3-4°C sub cea indicată de termometre.

Lucrurile încep să se schimbe de miercuri, când maxima zilei va urca până la 7°C, iar noaptea temperatura minimă va fi tot pozitivă, până la 2°C. La mijlocul zilei vor fi şi o serie de precipitaţii în unele zone din judeţ.

Cea mai caldă zi va fi cea de joi, unde termometrele vor urca şi până la 12°C grade pe parcursul zilei, în timp ce noaptea vor coborî până la -2°C, aceasta fiind şi cea mai mare diferenţă de temperatură din cursul a 24 de ore.

Cu toate acestea, în cele două zile ne vom bucura de maxim două ore de soare pe zi, în rest cerul fiind acoperit de nori. De altfel în toată săptămâna, adunate, zilele în care vom avea parte de razele directe ale soarelui nu vor însuma 10 ore.

Week-end cu vreme capricioasă

Vineri temperaturile se răcesc iar, astfel că maxima zilei va arăta 4°C, în timp ce pe parcursul nopţii sunt şanse de ninsoare, la -2°C.

În weekendul următor vremea va fi foarte capricioasă, continuând tendinţa zilei de vineri, cu temperaturi care vor oscila în jurul cotei de îngheţ, cu şanse de precipitaţii sub formă de ninsoare sau chiar ploi, pe timpul zilei.

Vestea bună este că ziua va mai câştiga 18 minute în această săptămână, soarele începând să răsară tot mai devreme şi să apună mai târziu.

Deja ai votat!