A comis un accident și s-a autodenunțat la 112

FOTO ARHIVA

A făcut boacăna, după care a sunat la 112 și s-a autodenunțat. Este isprava unui adolescent de 17 ani din comuna Santa Mare, care va fi anchetat penal după ce a vrut să-și cumpere o mașină și a făcut-o lată.

Totul s-a întâmplat duminică, pe 31 ianuarie a.c., când adolescentul, care nu avea permis de conducere, a mers până în satul Tudor Vladimirescu din comuna Albești pentru a-și cumpăra o mașină. Nu a apelat la un șofer cu experiență și nici la o platformă auto, ci a crezut că o poate duce singur acasă.

Doar că pe drumul județean care străbate satul Tudor Vladimirescu, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar autoturismul a ajuns în șanțul de pe marginea șoselei. Când a realizat că nu mai poate să scoată mașina, adolescentul a sunat la 112 și a anunțat că a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, care au ajuns la locul accidentului și l-au verificat pe șofer cu etilotestul, valoarea rezultată indicând o îmbibație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cum tânărul nu avea permis de conducere, polițiștii i-au întocmit un dosar penal, teribilistul urmând să fie cercetat pentru conducere fără permis. Totodată, polițiștii l-au dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei și așteaptă acum rezultatele de laborator pentru a stabili dacă tânărul va fi anchetat și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Deja ai votat!