Continuă demersurile pentru înfiinţarea unei filiale a UAIC la Botoşani

Tudorel Toader şi doi prorectori au fost la Botoşani pe 20 noiembrie 2020

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iaşi şi oficialii botoşăneni mai fac un pas în direcţia înfiinţării unei extensiuni academice la Botoşani. Miercuri, 3 februarie, vor veni la Botoşani Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, trei prorectori şi şapte decani pentru a discuta cu Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean şi Cosmin Andrei, primarul municipiului.

Oficialii vor vizita şi Colegiul Național „A.T. Laurian”, unitate care va găzdui, din toamnă, cursuri pentru studenţii care vor învăţa la Botoşani.

În urma consultărilor avute de conducerea universităţii cu decanii facultăţilor, s-a decis ca programele de licență propuse să funcționeze la extensiunea de la Botoșani, la forma de Învățământ cu Frecvență, să fie următoarele: Administrație publică, Finanțe și bănci și Contabilitate și informatică de gestiune – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor; Drept – Facultatea de Drept; Pedagogia învățământului primar și preșcolar și Psihologie – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; Asistență socială și Comunicare și relații publice – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice; Limba și literatura română și Limba și literatura engleză – Facultatea de Litere; Informatică – Facultatea de Informatică.

Potrivit conducerii universităţii, înfiinţarea unei filiale la Botoşani este motivată de potențialul intelectual și științific, dar și de numărul studenților din acest județ care urmează o formă de învățământ la Universitatea din Iași (aproximativ 13% din numărul studenților înmatriculați).

Tudorel Toader a fost la Botoşani şi în noiembrie

Pe 20 noiembrie 2020, Tudorel Toader, însoţit de prorectorii Mihaela Onofrei şi Corneliu Iaţu, a fost la Botoşani pentru a discuta cu primarul Cosmin Andrei, Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean şi deputatul Marius Budăi pe tema înfiinţării în municipiul reşedinţă de judeţ a unei filiale a universităţii ieşene. Tudorel Toader a declarat atunci că 2000 de tineri din Botoşani sunt studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, număr ce demonstrează interesul major al tinerilor din judeţ pentru această instituţie de învăţământ superior.

Deja ai votat!