Controale antiCOVID soldate cu zeci de amenzi

Zeci de persoane continuă să fie sancționate pentru încălcarea măsurilor instituite de autorități pentru limitarea pandemiei de COVID 19. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza județului au fost organizate opt acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 170 de locații de interes. „În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 12.000 de lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 26 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, opt sancțiuni au fost aplicate operatorilor economici care nu au respectat programul de lucru impus în contextul stării de alertă, iar cinci sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, polițiștii reamintesc faptul că portul măstii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, iar încălcarea acestei măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Deja ai votat!