Șarlatani băgați după gratii în urma unei escrocherii

Doi escroci care au încercat să păcălească un botoșănean au ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore. Este vorba de doi tineri din județul Ilfov, un tânăr de 22 de ani și o adolescentă în vârstă de 16 ani, care vor fi anchetați penal pentru înșelăciune.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), duminică, pe 31 ianuarie a.c., cei doi suspecți au încercat să-i vândă unui tânăr în vârstă de 20 de ani o replică a unui telefon mobil pentru care au pretins și primit 5.200 de lei. Când a realizat că a fost păcălit, nefiind vorba de un telefon autentic, botoșăneanul a alertat poliția.

„Cei doi au fost interceptați de polițiști în momentul în care încercau să părăsească locul faptei, fiind conduși la sediul poliției și ulterior reținuți pentru 24 de ore”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

De asemenea, din verificări, polițiștii au aflat că cei doi ar mai fi comis alte fapte, folosind același mod de operare, și în alte județe. Prin urmare, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele celor doi suspecți, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

 

Deja ai votat!