joi, decembrie 8, 2022
AcasăLocalAu început înscrierile pentru Maratonul Nordului 2021

Au început înscrierile pentru Maratonul Nordului 2021

Asociaţia Nord, organizatoarea Festivalului Zilele Nordului, a demarat înscrierile pentru competiţia sportivă din cadrul acestei manifestări. Maratonul Nordului a fost printre puținele competiții care au reușit în 2020 să-și urmeze programul stabilit. „În 2021 pregătim o nouă ediție Maratonul Nordului, cu cele 2 competiții ale sale mtb și trail. Începând cu 1 februarie sportivii și pasionații de sport sunt invitați pe www.maratonulnordului.ro unde se pot înscrie la competițiile nordului extrem. În perioada 1-10 februarie cei mai nerăbdători și pasionați dintre participanți, vor beneficia și de un pachet special pentru participarea la ambele competiții.

Persoanele cu dizabilități, copiii instituționalizați și toate persoanele peste 65 de ani, beneficiază de înscriere gratuită în orice moment al calendarului de înscrieri”, a declarat Alexandru Teioşanu, director executiv Asociaţia Nord.

Cele două competiții marca MN, Maratonul Nordului MTB Pomârla (ediția a 11-a/ Pomârla) și Maratonul Nordului Teioasa Trail (ediția a patra, Darabani), propun trasee pentru toate categoriile de vârstă, masculin și feminin, amatori și profesioniști, în unele dintre cele mai frumoase zone ale județului Botoșani. Competiția sportivă se desfășoară în cadrul festivalului Zilele Nordului, aflat la a 8-a ediție în 2021. Festivalul va fi organizat la Darabani, în ultimul weekend din luna august.

Competiţia încurajează practicarea sportului la orice vârstă

Maratonul Nordului încurajează practicarea sportului la orice vârstă, respectul față de natură și mediul înconjurător, folosirea mijloacelor alternative de deplasare în locul celor tradiționale. 

Prin Fondul de Biciclete și Pădurea Nordului, în fiecare an copiii cu posibilități materiale reduse din satele nordului, primesc în dar biciclete pe care să le folosească pentru a merge la școală sau pentru a face sport. Au loc acțiuni de ecologizare a traseelor, a zonelor turistice de interes local și zonal și se intenționează inclusiv acțiuni de împădurire.

Fondurile sunt alimentate de către donatori și de către principalii parteneri Primăria Pomârla și Primăria Darabani”, a mai spus Alex Teioşanu.

Maratonul Nordului este organizat de către Club Sportiv Nord, în parteneriat cu Primăria Pomârla, Primăria Darabani, cu ajutorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Botoşani şi al unor sponsori.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
2.3 °
81 %
0.9kmh
100 %
joi
5 °
vin
7 °
sâm
9 °
Dum
8 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Utilajele Urban Serv se roagă şi ele la biserică să mai ningă, ca să aibă front de lucru.

EDITORIAL

„Verba volant scripta manent” este fără îndoială un proverb latin care, de mii de ani, a reprezentat pentru oameni esența unui adevăr de necontestat....

GÂNDUL ZILEI

O clauză fără de temei E-n dogmele lor sacre Că poți să ai zeci de femei Cu tot cu… soacre! -Dumitru MONACU  

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...