Au început înscrierile pentru Maratonul Nordului 2021

Asociaţia Nord, organizatoarea Festivalului Zilele Nordului, a demarat înscrierile pentru competiţia sportivă din cadrul acestei manifestări. Maratonul Nordului a fost printre puținele competiții care au reușit în 2020 să-și urmeze programul stabilit. „În 2021 pregătim o nouă ediție Maratonul Nordului, cu cele 2 competiții ale sale mtb și trail. Începând cu 1 februarie sportivii și pasionații de sport sunt invitați pe www.maratonulnordului.ro unde se pot înscrie la competițiile nordului extrem. În perioada 1-10 februarie cei mai nerăbdători și pasionați dintre participanți, vor beneficia și de un pachet special pentru participarea la ambele competiții.

Persoanele cu dizabilități, copiii instituționalizați și toate persoanele peste 65 de ani, beneficiază de înscriere gratuită în orice moment al calendarului de înscrieri”, a declarat Alexandru Teioşanu, director executiv Asociaţia Nord.

Cele două competiții marca MN, Maratonul Nordului MTB Pomârla (ediția a 11-a/ Pomârla) și Maratonul Nordului Teioasa Trail (ediția a patra, Darabani), propun trasee pentru toate categoriile de vârstă, masculin și feminin, amatori și profesioniști, în unele dintre cele mai frumoase zone ale județului Botoșani. Competiția sportivă se desfășoară în cadrul festivalului Zilele Nordului, aflat la a 8-a ediție în 2021. Festivalul va fi organizat la Darabani, în ultimul weekend din luna august.

Competiţia încurajează practicarea sportului la orice vârstă

Maratonul Nordului încurajează practicarea sportului la orice vârstă, respectul față de natură și mediul înconjurător, folosirea mijloacelor alternative de deplasare în locul celor tradiționale. 

Prin Fondul de Biciclete și Pădurea Nordului, în fiecare an copiii cu posibilități materiale reduse din satele nordului, primesc în dar biciclete pe care să le folosească pentru a merge la școală sau pentru a face sport. Au loc acțiuni de ecologizare a traseelor, a zonelor turistice de interes local și zonal și se intenționează inclusiv acțiuni de împădurire.

Fondurile sunt alimentate de către donatori și de către principalii parteneri Primăria Pomârla și Primăria Darabani”, a mai spus Alex Teioşanu.

Maratonul Nordului este organizat de către Club Sportiv Nord, în parteneriat cu Primăria Pomârla, Primăria Darabani, cu ajutorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Botoşani şi al unor sponsori.

Deja ai votat!