Braconaj cu ogari. Suspecții prinși cu ajutorul jandarmilor

Trei indivizi bănuiți de braconaj cu ogari au fost surprinși, luni, pe fondul de vânătoare Bălușeni 12. Suspecții erau îmbrăcați cu un fel de combinezoane albe, pentru a fi mai greu de observat de la distanță, și erau însoțiți de cinci câini ogari. Un paznic de vânătoare din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani i-a zărit însă în câmp și a solicitat intervenția jandarmilor.

„Deși îmbrăcămintea de culoare deschisă îi făcea pe cei trei mult mai puțin vizibili în condițiile existenței pe teren a unui strat proaspăt de zăpadă, căzută cu câteva ore mai devreme, jandarmii i-au depistat în scurt timp și i-au sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Potrivit legii privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, accesul în fondurile de vânătoare cu ogari sau metiși de ogari este interzis și se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei.

 

Deja ai votat!