Carantina începe să dea roade la Havârna

0

Măsurile impuse de autorităţi la Havârna încep deja să dea roade. Astfel, după ce săptămâna trecută localitatea a intrat în carantină, acum, pentru a treia zi consecutiv, rata de infectare este în scădere.

Autorităţile spun, însă, că măsurile se vor vedea cu adevărat spre finele acestei săptămâni, dar faptul că numărul cazurilor active este în scădere este deja un lucru bun. „Cred că este prea devreme să ne pronunţăm acum, dar cred că totuşi s-a reuşit, prin această carantinare, cel puţin limitarea creşterii răspândirii bolii”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Numărul total de cazuri în Havârna este acum de 48, cu zece mai puţine faţă de weekend. Acest fapt a dus şi la scăderea ratei de infectare, care a ajuns ieri la 11,16 cazuri la mia de locuitori.

Cu toate acestea cadrele medicale avertizează faptul că trei pacienţi, dintre cei care erau deja pozitivi, au ajuns la spital în aceste zile, după ce starea lor de sănătate s-a înrăutăţit. „Este vorba despre trei pacienţi care s-au prezentat la Spitalul Dorohoi cu forme medii spre grave. Pentru că la doi dintre ei starea o impunea, au fost transferaţi la Botoşani pentru tratament de specialitate”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Aceasta a mai spus că au fost trimise mai multe probe de la localnici din Havârna la Suceava pentru a fi analizate la un laborator special, care poate secvenţia virusul şi poate stabili dacă este vorba de noua tulpină din Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

La nivel judeţean două unități administrativ-teritoriale din județ prezentau, ieri, incidențe de peste 3 infecții cu Covid-19 la mia de locuitori. Acestea sunt Havarna cu 11,16 şi Corni cu 3,94.

Deja ai votat!
se încarcă...