Demersuri pentru învăţământ superior în domeniul artelor, la Botoşani

0

Municipiul Botoşani devine din ce în ce mai atractiv pentru instituţiile de învăţământ superior. După Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, care va deschide o filială chiar din toamna acestui an, o altă universitate a iniţiat demersuri similare. O delegație a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în frunte cu rectorul Aurelian Bălăiță, a purtat discuții, astăzi, 2 februarie, cu autoritățile botoșănene, în vederea deschiderii unei secții la Botoșani.

În acest cadru, la care a participat și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, reprezentanții universității ieșene și-au manifestat interesul de a înființa o extensiune în oraș, având în vedere potențialul acestui județ dovedit și de istorie dar și ca parte a strategiei de dezvoltare a Universității de Arte.

Întrucât sunt mulți tineri botoșăneni care au talent în domeniul artelor însă, din motive financiare, nu pot continua studiile la un nivel superior, pornind și de la ideea de „investiție” în viitorul acestora, primarul Cosmin Andrei a salutat acest proiect, în asentimentul edilului fiind și Doina Federovici.

Practic, astăzi, au fost făcuţi primii paşi în direcţia înființării unei noi extensiuni, care se dorește a oferi posibilități de studii universitare în domeniul muzicii, teatrului și artelor vizuale.

În perioada următoare va avea loc o nouă întâlnire, urmând ca oficialii botoşăneni să identifice spații propice pentru susținerea cursurilor teoretice și practice. Reprezentanții universității vor pregăti procedurile de avizare și apoi de acreditare, impuse de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Potrivit conducerii universităţii, pentru început, se va putea înființa o secție de teatru.

Deja ai votat!
se încarcă...