Șofer băgat în arest pentru o zi

Abaterile rutiere repetate l-au trimis pe un tânăr în spatele gratiilor. Este cazul unui tânăr de 35 de ani, din comuna Coșula, care a fost reținut luni, pe 1 februarie a.c., de polițiștii din cadrul Poliției Orașuluil Flămânzi, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 18 ianuarie a.c., a condus un autoturism pe drumul comunal din localitatea Coșula având o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a poseda permis de conducere”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. Astfel, în baza ordonanței de reținere, tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

Măsura vine după ce un alt șofer în vârstă de 51 de ani, din comuna Mihai Eminescu, implicat într-un accident produs vineri, 29 ianuarie a.c., în municipiul Botoșani, a fost reținut, tot luni, de polițiștii Biroului Rutier. Acesta conducea un autoturism, deși avea o alcoolemie în sânge de 2,8 gram pe litru, iar în Zona Industrială, în apropierea magazinului Romstal, a lovit cu mașina un pieton care încerca să traverseze regulamentar Calea Națională.

Anul trecut, șase persoane implicate în diverse infracțiuni la regimul rutier, comise pe raza municipiului Botoșani, au fost reținute pentru 24 de ore, iar într-un caz s-a dispus inclusiv arestarea preventivă.

 

Deja ai votat!