Un deceniu de pușcărie pentru botoșăneanul care și-a sugrumat concubina

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, din comuna Manoleasa, bănuit că și-a ucis concubina la începutul lunii iunie 2020, a fost condamnat astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la 10 ani de detenție. Totodată, acesta a fost obligat să plătească daune morale în sumă de 250.000 de lei față de rudele concubinei. Sentința a fost pronunțată astăzi, la primul termen de judecată, însă nu este definitivă.

Maricel Mihăiță Țugui a fost acuzat de „violenţă în familie sub forma omorului” după ce pe 2 iunie 2020, în urma unui conflict spontan, acesta și-a ucis concubina, după care a abandonat cadavrul într-o zonă retrasă din extravilanul comunei Manoleasa. Crima a avut loc în momentul în care cei doi au decis să meargă spre Coțușca, femeia dorind să-și viziteze fiica. Au plecat cu mașina familiei, un autoturism VW, dar pe drum între cei doi a izbucnit o ceartă, iar bărbatul a reacționat violent și a strâns-o de gât pe femeie, aceasta decedând. Când a realizat ce a făcut, Maricel Mihăiță Țugui a încercat să scape de trupul neînsuflețit și a abandonat cadavrul la marginea comunei, după care a încercat să se ascundă.

Tragedia a ieșit la iveală în momentul în care fiica femeii a anunțat dispariția mamei. Polițiștii au refacut traseul parcurs de cei doi concubini în ziua crimei și au reușit să găsească cadavrul femeii. După alte două zile de cercetări, anchetatorii l-au reținut și pe Maricel Mihăiță Țugui, care a fost arestat preventiv.

 

Deja ai votat!