Mamă și fiică condamnate pentru ultraj. Au atacat un echipaj de poliție

foto arhiva - numarul ultrajelor comise asupra politistilor a crescut în ultimii cinci ani

Două botoșănence care au atacat un echipaj de poliție aflat în misiune au fost condamnate definitiv la închisoare cu suspendare. Acuzate de ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice, cele două femei în vârstă de 46 și respectiv 26 de ani, mamă și fiică, s-au ales cu câte o pedeapsă rezultantă de opt luni și 20 de zile de închisoare, dar instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, Carmen Bilge și Andreea Mihaela Darabă, stabilite în Germania, vor trebui să respecte timp de doi ani mai multe măsuri stabilite de judecători și vor trebui să plătească daune morale de câte 5.000 de lei celor doi polițiștii pe care i-au agresat.

Viteză de 101 km/ oră în localitate

Totul s-a întâmplat pe 12 august 2017 , când un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Flămânzi, aflat în misiune pe DE 58, în Copălău, a oprit un autoturism Ford care circula cu 101 km/h în localitate. La volan se afla un cetățean german, care era însoțit de două femei – soția sa, Carmen Bilge și mama acesteia. Agenții de poliție au mers la autospeciala de poliție pentru a întocmi procesul-verbal de constatare a contravenției, însă după circa 5 minute la fața locului a mai sosit o dubă albă cu numere de înmatriculare din Germania, din care a coborât Andreea Mihaela Darabă, fiica lui Carmen Bilge, care a început să-i înjure pe polițiști, cerând înregistrarea video.

Poliţişti atacaţi de cele două femei

Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Mama și fiica i-au atacat pe polițiști, le-au smuls din mână procesul verbal și i-au îmbrâncit. Agenții de poliție au încercat să o încătușeze pe Carmen Bilge, dar, întrucât lucrurile riscau să degenereze, s-a solicitat sprijin de la Inspectoratul de Poliție Județean. Scandalul a durat aproximativ 45 de minute, femeile fiind potolite cu greu. Ulterior, agenții de poliție au fost examinați medico-legal, iar cazul a ajuns în atenția procurorilor.

În cadrul anchetei, au fost audiați mai mulți martori oculari și au fost ridicate mai multe înregistrări audio-video pe care un tânăr le-a efectuat cu telefonul său mobil și o alta realizată de camera video instalată în fața unui magazin din apropiere. Audiate, cele două femei au negat comiterea faptelor, însă, ulterior, în cursul urmăririi penale, au revenit asupra declarațiilor date și au recunoscut totul, precizând că regretă cele întâmplate.

Trimise în judecată, mama și fiica au fost condamnate în primă instanță de Judecătoria Botoșani, dar hotărârea magistraților a fost contestatî. Așa se face că dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava. Sentința definitivă a fost pronunțată astăzi, la circa trei ani și jumătate de la comiterea faptelor.

 

Deja ai votat!