Noi demersuri pentru deschiderea unei filiale a UAIC la Botoşani

Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al I Cuza” Iaşi, însoţit de trei prorectori şi trei decani din cadrul instituţiei, a venit astăzi la Botoşani pentru a discuta cu conducerea Primăriei şi Consiliului Judeţean pe tema înfiinţări unei filiale a universităţii în municipiul reşedinţă de judeţ. Delegaţia ieşeană s-a întâlnit cu primarul Cosmin Andrei, deputatul Marius Budăi, Gabriel Hârtie, inspector şcolar general şi viceprimarul Bogdan Buhăianu. În finalul întâlnirii, oficialii au discutat şi cu Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şase programe de studii universitare la Botoşani

Tudorel Toader a anunţat că, din toamnă, universitatea va avea la Botoşani şase programe, trei de licenţă şi trei de master.

Astfel, programele de studii universitare de licenţă de la Botoşani vor fi următoarele: Asistenţă Socială, forma de învăţământ – ID, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice; Finanţe şi Bănci, forma de învăţământ – ID, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor; Administraţie Publică, forma de învăţământ – ID, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Cele trei programe de studii universitare de master sunt: Drept Privat, forma de învăţământ – IF, Facultatea de Drept; Discursul retoric (literar, electoral şi publicitar)– Construcţie şi Efecte, forma de învăţământ – IF, Facultatea de Litere; Politici Publice şi Publicitate, forma de învăţământ – IF, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice.

Tudorel Toader a precizat că trebuie să se înţeleagă faptul că, deşi programele de studii vor fi organizate într-o filială a universităţii, calitatea formativă a actului educaţional va avea acelaşi conţinut, aceleaşi standarde pentru că, în final, se eliberează aceeaşi diplomă. „Noi vrem ca Universitatea <Alexandru Ioan Cuza> să-şi consolideze poziţia în zonă şi în ţară, să diversificăm oferta ocupaţională. A nu se înţelege că venim să dăm un ajutor. Implicit, pentru ceea ce facem pentru tineri şi pentru zonă, este un beneficiu şi un câştig. Eu ştiu că acolo unde sunt centre universitare, sub formă de filială, se dezvoltă viaţa culturală cu efecte asupra vieţii sociale şi economice”, a mai spus Tudorel Toader.

Oficialii prezenţi la discuţii au apreciat calitatea pregătirii absolvenţilor de liceu botoşăneni care au fost sau sunt studenţi ai universităţii ieşene. Prin programele de master, universitatea vine în sprijinul celor care au deja un loc de muncă şi doresc să se perfecţioneze într-un domeniu.

Deja ai votat!