Persoanele aflate în izolare sau în carantină au fost verificate de către polițiști

Polițiștii au făcut un obicei în a-i verifica zilnic pe botoșănenii aflați în izolare sau plasați în carantină în vederea limitării infectărilor cu SARS-CoV-2. Verificările s-au derulat și ieri, când polițiștii au trecut pe la 314 persoane izolate și 1.445 persoane aflate în carantină, pentru a vedea dacă acestea respectă măsurile impuse, fără a fi constatate abateri.

Tot pentru limitarea pandemiei de COVID – 19, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate.

Astfel, pe raza județului, au fost organizate șase acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 67 de locații de interes. În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 12.000 de lei.

 

Deja ai votat!