Amenzi de peste 10.000 de lei aplicate pentru încălcarea normelor anti-COVID

foto arhivă - polițiștii fac controale inclusiv în restaurante

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în restaurante, zone aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au fost organizate cinci acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 74 locații de interes și 61 de mijloace de de transport public în comun. „Echipele de control au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei, dintre acestea 31 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În acest context, polițiștii recomandă populației să respecte distanțarea socială, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri. Asta pentru că acțiunile de control vor continua în perioada următoare, în toate zonele județului, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Deja ai votat!