Libertate pierdută din cauza năravurilor

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din orașul Flămânzi a fost încarcerat miercuri în Penitenciarul Botoșani, după ce a fost condamnat la un an și două luni de închisoare în regim de detenție pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. Ionel Cazacu avea mai multe condamnări la activ, în 2016 fiind condamnat de două ori pentru același gen de fapte.

Isprava care l-a trimis însă după gratii a fost comisă în noaptea de 24 spre 25 aprilie 2020, după ce ar fi primit o notificare de la o firmă de asigurări, prin care era obligat să plătească 13.000 de lei despăgubiri pentru repararea unui autoturism. De supărare, s-a apucat de băut și a consumat aproximativ 500 ml de vin și vreo patru litri de bere, după care, aproape de miezul nopții, a urcat la volanul unui VW, deși avea permisul de conducere anulat din 2013, tot după încălcarea normelor rutiere.

Intenția lui a fost să-și cumpere țigări de la o benzinărie, dar pe traseu s-a întâlnit cu o cunoștință pe care a vrut să o ducă acasă cu mașina. Oprit de un echipaj de poliție, el a fost dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatele de laborator indicând o îmbibație de alcool în sânge de 2,26 g/l și respectiv 2,04 g/l.

Reținut și ulterior arestat preventiv, el a fost trimis în judecată pentru comiterea celor două infracțiuni. În fața instanței, bărbatul a recunoscut totul, dar judecătorii nu au mai avut cum să-l mai ierte și l-au trimis în pușcărie.

 

Deja ai votat!