Copil ajuns la spital din cauza sobei defecte

Un copil, în vârstă de opt ani, a ajuns la spital cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, după ce soba din camera în care dormea s-a defectat.

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, când copilului a început să i se facă rău în somn. Mama acestuia dormea cu el într-o cameră încălzită cu sobă, care se pare că nu a fost bine curăţată. Văzând că fiul său se simţea tot mai rău şi era moleşit, femeia a sunat speriată la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), cei doi fiind preluaţi de cadrele medicale. „Copilul a fost preluat cu semne specifice intoxicaţiei cu monoxid. Era somnolent şi cu stare de vomă. De asemenea, mama a fost transportată şi ea la spital cu atacuri de panică”, a spus medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Copilul ajuns la Pediatrie a fost stabilizat de cadrele medicale, acesta fiind diagnosticat cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, după care a fost internat. „Copilul a fost internat pe o secţie de specialitate. Starea sa este stabilă, iar evoluţia una bună”, a spus Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU „Mavromati” Botoşani.

Deja ai votat!