sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăLocalLocuinţe ANL pentru zeci de familii

Locuinţe ANL pentru zeci de familii

Până la finalul acestei luni, 40 de familii botoşănene vor primi locuinţă în noul cartier ANL ridicat pe Şoseaua Iaşului. Cosmin Andrei, primarul municipiului, a declarat ieri că de întreaga procedură se ocupă Iulian Ciubotaru, şeful Compartimentului Informaţii Cetăţeni, împreună cu conducerea societăţii Locativa, care a primit, prin votul consilierilor municipali, cele 40 de locuinţe în administrare.

Intenţionez să merg să văd cum se prezintă locuinţele şi după aceea vom anunţa data la care voi înmâna cheile pentru locuinţe. Estimez că nu va dura foarte mult. Se perfectează documentele, s-a făcut înscrierea apartamentelor la OCPI, deci până la sfârşitul lunii finalizăm această procedură”, a precizat primarul municipiului.

În şedinţa din 26 noiembrie 2020, consilierii municipali botoşăneni au aprobat lista de repartizare a locuinţelor pentru tineri realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Potrivit reprezentanţilor primăriei, repartizarea efectivă se face către persoanele înscrise în lista de repartizare rămasă definitivă, urmărindu-se, după caz, repartizarea prioritară către persoane cu handicap şi asigurarea spaţiilor locative la care au dreptul solicitanţii de locuinţe, în ordinea descrescătoare a numărului de camere.

La această dată, municipalitatea are de repartizat 40 de locuinţe (garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere), la care se adaugă cele care s-au eliberat din fondul locativ vechi.

Constructorul a finalizat în noul cartier de pe Şoseaua Iaşului 80 de locuinţe, dintre care 40 vor fi cedate Ministerului Apărării, aceasta fiind condiţia la cedarea terenului către municipalitate.

În noul cartier al municipiului vor fi construite în total 700 de apartamente. Cartierul ANL este construit cu fonduri guvernamentale, obligaţia municipalităţii botoşănene fiind aceea de a asigura racordarea blocurilor la reţelele de utilităţi.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
84 %
2.7kmh
92 %
sâm
-1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...