Percheziții la Botoșani. Tinere exploatate sexual de doi indivizi

Joi, pe 4 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Iași au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiile Iaşi şi Botoşani, într-un dosar penal de trafic de persoane şi trafic de minori.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, două persoane ar fi racolat şi exploatat sexual, în folos propriu, trei victime, dintre care una minoră, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în diverse unităţi de cazare turistică sau apartamente situate în municipiile Iaşi, Cluj Napoca, Arad şi Botoşani”, au precizat anchetatorii. În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate mai multe telefoane mobile.

Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, iar la acțiune au participat și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serciviului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de una dintre persoane, iar, faţă de cea de-a doua persoană, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în ziua de 5 februarie a.c., aceasta să fie prezentată, cu propunere legală, Tribunalului Iaşi.

 

Deja ai votat!