Ada Macovei – „Ne aflăm în faţa unei provocări la fel de mari”

Ada Macovei a anunţat că se va adresa instanţei, dacă proiectul vizând majorarea cuantumului burselor elevilor nu va fi pus în dezbaterea deliberativului local

Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct, a transmis un mesaj elevilor, părinţilor şi angajaţilor din şcolile botoşănene, în debutul semestrului al doilea din anul şcolar 2020 – 2021.

După alte trei luni de școală online, în primul semestru al acestui an școlar, iată că ne aflăm în fața unei provocări la fel de mari – reînceperea școlii cu prezența fizică a elevilor. Este o provocare în contextul actual de pandemie, când cifrele reci nu țin cont de dorințele elevilor și  profesorilor de a fi împreună la școală, pentru un act educațional  de calitate, însoțit de energia pozitivă, de zâmbetele, de emoțiile profunde. Sperăm ca de la o zi la alta, dacă aproape toți concetățenii noștri ar respecta regulile de protecție, să avem indici de contaminare mici, care să permită tuturor copiilor să se întoarcă la școală, în scenariul verde. Până atunci, vă doresc tuturor colegilor, elevilor și părinților, multă sănătate și puterea de a obține rezultate foarte bune, în aceste condiții. Mult succes!”, a scris Ada Macovei pe o reţea de socializare.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Ada Macovei a postat şi harta judeţului.

Poate e mai simplu de verificat așa, scenariul școlii din localitatea dumneavoastră, urmărind harta (alb înseamnă că toți copiii merg la școală, galben – grădiniţa, clasele primare, clasele terminale, iar roşu -cu toții rămân în online)”, a explicat oficialul.

Deja ai votat!