Iarna prinde forță în județ

0

După primul weekend în care iarna şi-a făcut cu adevărat simţită prezenţa în judeţ, începutul de săptămână aduce noi ninsori, dar şi ploi îngheţate, fenomen ce reprezintă un real pericol atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. Temperaturilese vor menţine la fel de scăzute ca la finalul săptămânii trecute. Astfel, astăzi maxima va fi de -2°C, în timp ce noaptea mercurul din termometre va coborî până la -6°C.

Mâine va fi prima şi singura zi din săptămână când vom vedea şi razele soarelui, chiar dacă pentru scurt timp. Acest lucru se va resimţi şi în termometre, maxima ajungând până la 3°C în timpul amiezii. Noaptea, însă, minima va coborî până la -4°C şi va apărea riscul de burniţă sau ploaie îngheţată.

Miercuri, maxima se va menţine peste 0°C, însă minima va coborî chiar şi până la -8°C.

Joi, temperaturile încep iar să coboare vertiginos, iar pe parcursul zilei sunt şanse de ninsori uşoare sau de ploaie îngheţată, maxima fiind de 0°C grade. În noapte de joi spre vineri minima va ajunge la -12°C. Pe parcursul zilei de vineri temperaturile vor continua să scadă, iar maxima va ajunge la -20°C de grade, cu noi şanse de ninsoare.

Noaptea de vineri va aduce şi un record al temperaturii resimţite de corpul uman, de -27°C, termometrele arătând -17°C.

Gerul extrem va continua pe tot parcursul weekendului, sâmbătă şi duminică termometrele arătând -9°C pe timpul zilei şi coborând până la -19°C pe timpul nopţii.

Ziua va mai câştiga 19 minute în această săptămână, soarele răsărind cu 10 minute mai devreme duminică faţă de luni şi apunând cu 9 minute mai târziu duminică faţă de luni.

Deja ai votat!
se încarcă...