Urmărire după un șofer beat, fără permis de conducere

0

Un șofer care nu a oprit la semnalale polițiștilor a fost urmărit pe o distanță de aproape un kilometru. S-a întâmplat duminică, pe 7 februarie a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au observat pe drumul comunal DC 55B, din localitatea Tudora, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă.

Polițiștii i-au făcut semnale de oprire conducătorului auto, dar acesta a ignorat echipajul, vâzându-și în continuare de drum. Prin urmare, polițiștii au plecat imediat în urmărire, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, reușindu-se oprirea acestuia după aproximativ un kilometru.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, la volan se afla un bărbat de 39 de ani din comuna Tudora, care a declarat că nu deține permis de conducere și că a consumat băuturi alcoolice. Aparatul alcooltest a confirmat cele spuse de bărbat, indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii s-au convins că bărbatul nu mințea întrucât nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Botoșăneanul s-a ales cu un dosar penal și va fi cercetat pentru comiterea a două infracțiuni – conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

 

Deja ai votat!
se încarcă...