A încălcat carantina și a sunat la 112, dar s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei

Caz neobișnuit înregistrat în județ. Un bărbat din Flămânzi s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, după ce a încălcat măsura carantinei la domiciliu. Surprinzător este că amenda a venit după ce bărbatul a sunat singur la 112 pentru a-i anunța pe polițiști că este la domiciliul unei rude și are neînțelegeri cu aceasta.

Incidentul a avut loc luni, pe 8 februarie a.c., iar în momentul în care au ajuns la locuința cu pricina, polițiștii au realizat că bărbatul figura în baza de date cu mențiunea „carantină la domiciliu” din data de 7 februarie a.c.. De altfel, acesta fusese și motivul conflictului cu ruda sa. „Bărbatul a fost sancționat cu amenda contravențională în cuantum de 2.000 de lei și i s-a pus în vedere să respecte prevederile legale până la expirarea măsurii carantinei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în restaurante, zone aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate 3 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 68 de locații de interes. Echipele de control au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 lei, dintre acestea 44 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

 

Deja ai votat!