spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTMii de botoşăneni s-au vaccinat anti Covid (video)

Mii de botoşăneni s-au vaccinat anti Covid (video)

Aproape 10.000 de doze de vaccin au fost până acum repartizate la Botoşani. Dintre acestea, doar cinci doze au fost pierdute, în principal din cauza unor seringi sau ace defecte. „Au fost situaţii în care seringile, deşi sigilate, erau cu mici fisuri sau acele cu care se scotea serul aveau defecte şi s-a pierdut o cantitate mică de vaccin. Din acest motiv s-a preferat să se declare pierdute acele doze, pentru o siguranţă deplină a pacientului şi a procesului de vaccinare”, a spus un medic botoşănean.

Potrivit autorităților sanitare botoșănene, până în acest weekend, la Botoșani au fost aduse 9.388 de doze de vaccin. Dintre acestea, 8.788 au fost de la Pfizer, în timp ce 600 de la Moderna.

Cele mai multe doze, aproape jumătate, au fost administrate la centrul de vaccinare din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU). Asta deoarece acesta a fost primul centru deschis în judeţ. În total, 4.111 doze de vaccin Pfizer au fost aduse la SJU, dintre care 2.419 au fost administrate la prima doză şi alte 1.580 la rapel.

Dacă ar fi să raportăm la numărul de beneficiari pentru prima doză, însă, centrul de vaccinare de la Colegiul „Gheorghe Asachi, cu trei fluxuri de vaccinare, a reuşit să inoculeze 2.585 de botoşăneni cu Pfizer şi alţi 220 cu Moderna, toţi la prima doză.

La Spitalul Dorohoi s-au folosit aproape la fel de multe vaccinuri câte au fost la punctul de vaccinare din sala sporturilor din Dorohoi, 893 în spital şi 894 în sala de sport. Diferenţa este că la spital au fost 504 beneficiari la prima doză, 371 dintre ei primind deja şi a doua doză, în timp ce în sala de sport din Dorohoi 976 de persoane au primit doar prima doză de vaccin. 894 dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer şi 80 cu Moderna.

Alte 142 de vaccinuri au fost utilizate la Săveni, iar 36 pentru a vaccina tot atâţia doritori din cadrul MAPN.

„Ceea ce ne bucură este că lumea începe să înţeleagă, tot mai mult, beneficiile vaccinării şi doresc să se vaccineze. Nu sunt pierderi de vaccin, nu se irosesc dozele din cauza unor eventuale renunţări sau anulări de programări”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

În prezent, în stocurile DSP sunt 552 de vaccinuri, 252 de la Pfizer şi 300 de la Moderna.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...