Biserica “Izvorul Tămăduirii” îşi serbează astăzi al doilea hram

0

Biserica „Izvorul Tămăduirii”, aflată în cartierul Parcul Tineretului, îşi serbează astăzi al doilea hram.

Sărbătoarea a început aseară, cu slujba Vecerniei cu litie, oficiată de un sobor restrâns de preoţi a oficiat vecernia cu litie.

Astăzi, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată slujba de Sfințire mică a apei (Agheasmă), spre folosul sufletesc și trupesc al credincioșilor.

Dacă Maica Domnului este Izvor al  Tămăduirii, atunci Sfântul Haralambie este ocrotitorul săracilor şi al bolnavilor. Nici nu se putea o asociere mai potrivită de hramuri pentru o biserică sau parohie, cum este a noastră. Serbând  pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, al doilea hram al parohiei, Biserica noastră  îmbină  dimensiunea  liturgică  cu  cea  social-filantropică”, a declarat părintele paroh Ioan Alupoaiei.

Parohia „Izvorul Tămăduirii” a fost înfiinţată în conformitate cu Decizia Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, în ședința din data de 1 mai 1997, prezidată la acea vreme de ÎPS Daniel, Arhiepiscop al Iașilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, având hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie”.

Deja ai votat!
se încarcă...