Biserica „Izvorul Tămăduirii” îşi serbează astăzi al doilea hram

Biserica „Izvorul Tămăduirii”, aflată în cartierul Parcul Tineretului, îşi serbează astăzi al doilea hram.

Sărbătoarea a început aseară, cu slujba Vecerniei cu litie, oficiată de un sobor restrâns de preoţi a oficiat vecernia cu litie.

Astăzi, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată slujba de Sfințire mică a apei (Agheasmă), spre folosul sufletesc și trupesc al credincioșilor.

Dacă Maica Domnului este Izvor al  Tămăduirii, atunci Sfântul Haralambie este ocrotitorul săracilor şi al bolnavilor. Nici nu se putea o asociere mai potrivită de hramuri pentru o biserică sau parohie, cum este a noastră. Serbând  pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, al doilea hram al parohiei, Biserica noastră  îmbină  dimensiunea  liturgică  cu  cea  social-filantropică”, a declarat părintele paroh Ioan Alupoaiei.

Parohia „Izvorul Tămăduirii” a fost înfiinţată în conformitate cu Decizia Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, în ședința din data de 1 mai 1997, prezidată la acea vreme de ÎPS Daniel, Arhiepiscop al Iașilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, având hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie”.

Deja ai votat!