Laborator nou pentru testare covid19

Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean ar putea avea un nou laborator pentru testările RT-PCR folosite în depistarea covid19.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Județean, este vorba despre o clădire ce va fi construită în curtea spitalului de lângă Mânăstirea Popăuți. „Terenul situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 39 aparține domeniului public al Județului Botoșani cu drept de administrare al Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani și are un regim special impus: imobil situat în zona de protecție a monumentelor istorice. Clădirea propusă va fi amplasată în incinta Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani– Secția Infecțioase, str. Ștefan cel Mare nr. 39, în partea mediană a parcelei – în zona verde pietonală dintre clădirile existente.

Ca urmare a acestei poziționări vor trebui aduse mici modificări trotuarelor și se vor prevedea completări ale platformelor carosabile. Căile de acces în incinta spitalului vor rămâne neschimbate, se păstrează împrejmuirea existentă, platformele carosabile vor fi completate, iar trotuarele afectate vor fi refăcute în stilul celor inițiale”, se arată în raportul de specialitate care stă la baza proiectului.

Noul laborator va avea doar parter și o suprafață de 232 metri pătrați și va dispune de 4 căi de acces separate. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,7 milioane de lei.

Deja ai votat!