Mutație a virusului în județul Botoșani (video)

Patru botoșăneni, cu vârste de peste 50 de ani, au fost diagnosticați cu noua tulpină COVID 19. Direcția de Sănătate Publică Botoșani a trimis cinci probe la Suceava, de la pacienți din Havârna, Sulița și Dorohoi, iar rezultatele sunt pozitive și confirmă prezența tulpinei britanice în cazul a patru dintre aceștia. În cazul celei de-a cincea persoană, este vorba de o mutație a virusului, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Unul dintre pacienții de la Havârna, diagnosticat cu noua tulpină COVID, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie, însă a avut contact în comunitate cu o persoană venită din țara respectivă. Bărbatul locuiește cu soția, și ea fiind pozitivă. Al doilea pacient este tot din Havârna și a luat virusul tot din comună, la fel și al treilea pacient din Havârna, care a avut contact cu o persoană din Marea Britanie.

Toți cei trei din Havârna au stat la domiciliu, izolați, nu au avut formă gravă a bolii. Cazul de la Sulița este fără istoric de călătorie, fără contact. A fost pozitiv împreună cu alți doi membri din familie.

Cazul de la Dorohoi, cu această mutație de tulpină, este un pacient cu patologie oncologică. A prezentat o formă ușoară a bolii, însă stă într-un bloc unde au fost mai mulți pozitivi. “Zonele respective sunt monitorizate de DSP, situația a fost raportată către Institutul Național de Sănătate Publică iar dacă va fi necesar vom trimite și alte probe spre analiză laboratorului din Suceava”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Deja ai votat!