Acces limitat în unitățile de învățământ. Jandarmii anunță amenzi

Accesul în unitățile de învățământ va fi restricționat. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, în grădinițe, școli și licee vor avea acces numai cadrele didactice, angajații unităților de învățământ și elevii.

În acest sens, jandarmii botoșăneni au adoptat, de la începutul acestei săptămâni, măsurile necesare privind creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic în incinta și în zonele adiacente instituțiilor de învățământ din responsabilitatea inspectoratului.

Astfel, potrivit reprezentanților IJJ Botoșani, echipajele de jandarmi vor acoperi intervale orare în care elevii intră și ies de la cursuri, relaționând zilnic cu personalul de la punctele de acces cu atribuții în acest sens, în vederea identificării eventualelor cazuri de încălcare a legislației, atât în ceea ce privește faptele de natură penală sau contravențională, cât și a situațiilor de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară instituite în această perioadă.

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani are în responsabilitate nouă școli din patru localități (Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni), în executarea misiunilor cooperând cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară. Pătrunderea în instituțiile de învățământ este interzisă pentru orice persoană, cu excepția personalului didactic și a elevilor, conform regulilor de acces stabilite, nerespectarea acestei interdicții atrăgând după sine sancționarea contravențională cu amendă de la 500 de lei la 1,500 de lei”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!