Amenzi pentru încălcarea măsurilor anti-COVID. Un botoșănean a încălcat carantina

0
foto arhiva - controalele au loc si in mijloacele de transport in comun

Instituțiile de control continuă acțiunile în teren pentru limitarea pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în restaurante, zone aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, pe raza întregului județ au fost organizate trei acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 43 de locații de interes și 34 de mijloace de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 lei, dintre acestea 44 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

De asemenea, forțele de ordine au verificat 238 de persoane aflate în izolare, precum și 1.356 de persoane pentru care era instituită măsura carantinării la domiciliu, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea acestor măsuri.

 

Deja ai votat!
se încarcă...