Tânăr în stare gravă după un accident

Un tânăr a ajuns în stare critică la spital după ce a fost lovit în plin de o maşină.

Accidentul a avut loc în centrul localităţii Frumuşica, pe E58. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, din localitate, a încercat să traverseze drumul european printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. În acel moment, prin dreptul lui trecea un Citroen, condus de un bărbat de 42 de ani, din aceeaşi localitate, care se deplasa dinspre Botoşani spre Iaşi. Şoferul nu a mai putut evita impactul, pietonul fiind lovit în plin şi proiectat pe carosabil. Speriat, şoferul a sunat imediat la 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) a sosit la faţa locului, acordând victimei primul ajutor. „Pacientul a fost preluat de la locul accidentului cu multiple contuzii şi traumatisme, în stare de semi conştienţă. Ulterior, starea acestuia s-a agravat, intrând în comă. A fost transferat la Urgenţe pentru mai multe investigaţii şi tratament de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botoşani. Ulterior acesta a fost stabilizat şi internat pe secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean cu multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare şi superioare.

La locul accidentului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate gradul de vinovăţie al celor implicaţi. „Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În continuare se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, putătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!