Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propuneri pentru PNRR

0

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunță simplificarea procedurilor pentru depunerea de proiecte pentru Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

„Am pus astăzi la dispoziția ministerelor, organizațiilor și tuturor persoanelor interesate o fișă standard prin intermediul căreia pot trimite propuneri de reforme și investiții pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Ușurăm astfel munca tuturor celor care ne trimit propuneri – și sunt sute, mii de propuneri venite la minister – prin standardizarea propunerilor”, spune ministrul într-o postare pe Facebook.

Autoritățile locale și județene așteptau clarificări pentru proiectele ce pot fi depuse prin PNRR, întrucât acestea pot primi finanțare mai rapidă, iar execuția va avea loc, la rândul ei, mai rapid, fără ani de zile de așteptare.

Suntem contracronometru cu actualizarea PNRR, la minister avem săptămâna asta un maraton intens de dezbateri publice, urmează săptămâna viitoare noi discuții în echipele interministeriale. Prin Fișa de Proiecte și Reforme putem să standardizăm și procesul de analiză – fără hârțogărie în exces, propuneri explicate simplu și la obiect. Și, bineînțeles, fără ștampile.
Fișa poate fi descărcată de pe pagina www.mfe.gov.ro/pnrr iar formularul completat se trimite la dezbateri.pnrr@mfe.gov.ro, până la 25 februarie”, mai anunță ministrul Ghinea.

 

Deja ai votat!
se încarcă...