Soluţii căutate pentru persoanele cu handicap

Reprezentanţii asociaţiilor care reprezintă drepturile persoanelor cu handicap locomotor şi a persoanelor cu deficienţe de vedere sau de auz s-au întâlnit ieri la Primăria Botoşani cu viceprimarul Bogdan Buhăianu. Aceştia au dorit să-i prezinte edilului problemele cu care se confruntă şi să solicite rezolvarea lor.

Rampele pentru persoanele cu handicap care nu sunt realizate conform standardelor în vigoare, dalele deteriorate pe trotuarele de pe Bulevardul Eminescu, lucrările nesemnalizate, şinele de tramvai care reprezintă un real pericol pentru cei care se deplasează în scaune cu rotile au fost doar câteva dintre problemele aduse în atenţia edilului.  „Vă rog să sintetizaţi toate aceste probleme pentru că dumneavoastră le observaţi în viaţa de zi cu zi. Noi suntem foarte deschişi şi o să vedem exact din punct de vedere legal, dar dacă sunt exemple în ţară, cu siguranţă vom găsi cadrul juridic şi legal ca să fiţi reprezentaţi în cele două comisii de urbanism şi sistematizare a circulaţiei. Consultativ, nu strică niciodată o părere în plus”, le-a spus viceprimarul celor care s-au prezentat în audienţă. Totodată, edilul le-a cerut acestora să îl sune ori de câte ori sesizează o problemă, pentru ca aceasta să fie rezolvată.

Ei au prezentat problemele cu care se confruntă atunci când se deplasează prin oraş şi, de asemenea, am discutat şi despre comportamentul angajaţilor din structurile municipalităţii raportat la persoanele cu diferite forme de handicap. Au reieşit din discuţii câteva idei principale şi vom încerca în perioada următoare să le punem în practică”, a declarat Bogdan Buhăianu, în finalul întâlnirii.

Deja ai votat!