Botoşaniul Evului Mediu – Strigăt de ajutor pentru doi bătrâni greu loviţi de soartă

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, continuă să fie salvatorul unor semeni aflaţi în pericol.

În aceste zile când vremea extremă ne-a pus la grea încercare, există mulţi botoşăneni în pericol de a-şi pierde viaţa din cauza frigului şi a foamei. Şi vă asigur că nu exagerez deloc.  De fiecare dată când găsesc un caz disperat în judeţ îmi spun că nu poate exista mai multă suferinţă sau sărăcie, dar realitatea, bate filmul, cum se spune. Am ajuns vineri la o familie din Ghireni – Coţuşca, pe un viscol crâncen.

Problemele noastre au pălit însă în faţa situaţiei familiei la care am ajuns. Cei doi soţi locuiesc într-o casă, care, privită de la distanţă, pare părăsită. Tencuiala căzută, geamurile sparte completate cu cârpe, întunericul, frigul şi umezeala alcătuiesc un tablou sumbru. Cei doi soţi nu au nici un venit, iar sărăcia le este tovarăş de viaţă. Disperarea şi resemnarea se citeşte pe chipul lor”, a declarat Daniel.

Femeie bolnavă învelită cu plapumă şi un covor

Femeia are probleme de sănătate dar nu are bani pentru a-şi cumpăra medicamente. „Am găsit-o în pat, învelită cu o plapumă peste care se afla un covor. Vă asigur că nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Mi s-a rupt sufletul să văd la ei atâta neputinţă, suferinţă şi amar. Şi m-am întrebat unde sunt oamenii cu suflet bun din această comunitate, cum de este posibil ca în secolul XXI să existe familii care să trăiască în asemenea condiţii, fără ca membrii comunităţii să reacţioneze? Oare pandemia asta a anulat orice urmă de bunătate din noi, de nu mai reuşim să vedem suferinţa celor de lângă noi? Înclin să cred că da.

Am ajuns la această familie însoţit de primarul comunei, care a promis că o va ajuta cu un alt spaţiu de locuit, cu condiţia să le asigurăm noi o sobă şi alte bunuri. Am promis că îi vom ajuta, aşa cum am fost alături de multe familii aflate în nevoie”, a anunţat Daniel Câşlariu.

Tânărul face din nou apel la cei plătiţi de stat să facă protecţie socială

Noi suntem la datorie, dar a venit timpul să beneficiem şi de sprijinul asistenţilor sociali, asistenţilor comunitari care să treacă din casă în casă şi să vadă care bătrân sau familie are nevoie de ajutor constând în lemne, o mâncare caldă, medicamente, câteva haine în plus sau chiar de o vorbă de încurajare.

Totodată, avem nevoie de sprijinul tuturor oamenilor cu suflet mare care cred în puterea faptelor bune. Vă rog să ne fiţi alături în continuare pentru că există multe familii lovite de suferinţă, sărăcie, disperare, boli, familii care au nevoie de noi! Dumnezeu să vă răsplătească înmiit toate faptele bune!”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să ajute, au la dispoziţie conturile asociaţiei:

RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei)

RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro)

RO08BTRLGBPCRT0530156401 (lire sterline), Codul Swift BTRLRO22.

Deja ai votat!