spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTGabriel Hârtie - "Judeţul Botoşani are 21 de unităţi de învăţământ în...

Gabriel Hârtie – „Judeţul Botoşani are 21 de unităţi de învăţământ în scenariul roşu”

A doua săptămână din semestrul al doilea al anului şcolar în curs debutează cu un număr mai mare de elevi botoşăneni care vin la şcoală. Astfel, dacă săptămâna trecută conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean anunţa că urmau să revină în bănci 45.050 de copii şi elevi botoşăneni, reprezentând 71,83% din populaţia şcolară, acum numărul acestora este de 45.287 (72,20%). 17.434 de copii şi elevi botoşăneni (27,80%) îşi  continuă activitatea în online.

La nivelul judeţului, în scenariul verde sunt 234 de şcoli (48,95%), cu un număr de 23.712 de elevi. În scenariul galben sunt 223 de unităţi de învăţământ botoşănene (46,66% din total unităţi). Aceste unităţi au 37.239 de elevi, dintre care 20.395 vin la şcoală, iar 16.844 au ore tot în online.

Potrivit celor precizate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, judeţul Botoşani are 21 de unităţi în scenariul roşu, reprezentând 4,39% din totalul şcolilor. Aceste unităţi au un total de 1770 de elevi, dintre care 1180 vin la şcoală, iar 590 îşi desfăşoară orele prin intermediul tehnologiei şi internetului.

În scenariul roşu se află unităţile din comunele Corni, Coşula, Curteşti şi Nicşeni. Unităţile de învăţământ din municipiiile Botoşani şi Dorohoi sunt în scenariul galben. „Vineri, 19 februarie, vor fi actualizate scenariile în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă„, a mai spus Gabriel Hârtie.

Scenariile după care îşi desfăşoară activitatea grădiniţele şi şcolile

Scenariul verde se aplică în localităţile unde incidenţa (numărul de persoane infectate cu noul coronavirus raportat la populaţia din comunitatea respectivă – n.r.) este sub 1 la mia de locuitori, aici toți copiii mergând la școală și la grădință.

Scenariul galben se aplică în comunităţile unde incidența este peste 1,5 şi sub 3 la mia de locuitori. În unităţile care aplică acest scenariu, copiii merg la grădiniță, cei din clasele I-IV, dar şi colegii lor din clasele a VIII-a şi a XII-a au ore la şcoală. Ceilalţi elevi au ore în mediul online.

Scenariul roșu este valabil în localităţile unde incidența este de peste 3 la mia de locuitori. În aceste localităţi merg fizic la ore doar copiii de grădiniță și clasele I-IV la școală, restul vor face școala online.

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid şi se merge doar pe şcoala online.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...