Strigăt de ajutor pentru bătrânii din judeţ – „Deschideţi-le o uşă! Au atâta nevoie de noi!”

În judeţ sunt mulţi bătrâni singuri, care trăiesc în condiţii greu de imaginat. Aceştia au nevoie mai mult ca oricând de sprijinul semenilor. Ca de fiecare dată, reprezentanţii societăţii civile demonstrează că se mobilizează şi se implică exemplar. Simona Elena, poliţist de frontieră din Dorohoi, alături de alţi oameni cu suflet mare, sunt în aceste zile alături de cei aflaţi în nevoie.

Nici vremea rea, nici viscolul, nici drumurile necurăţate, nici măcar sulurile de zăpadă nu ne stau în cale să ajutăm și să ajungem la bătrânii care au atâta nevoie de noi…

Fac un apel la voi, oameni cu inima mare și vă rog sa mergeți în aceste vremuri la bătrânii de lângă voi, să vedeţi dacă au lemne de foc duse în case, apă sau pâine, ca să numai vorbim de alimente și cele necesare vieții… Mergeţi și deschideţi-le o uşă…Ajutaţi-i! Au atâta nevoie de noi!”, a transmis Simona Elena.

Ea a ajuns în aceste zile la câţiva bătrâni şi familii, dar nu şi în Havârna, localitate care a fost în carantină. „Am făcut apel la voluntarii care nu au ezitat și au sărit în ajutor şi cărora le mulţumesc din inimă. Am fost sunată de cei pe care îi ajut că nu mai au lemne de foc, alimente și nu-mi găseam cuvintele să le explic ca nu am cum să ajung la ei, oricât de mult mi-aș fi dorit. Am apelat și colaborez inclusiv cu autoritățile locale și așa am descoperit-o pe doamna primar din comuna Havârna – Rodica Baltă, care a ajuns cu lemne și alimente la cei care aveau atâta nevoie. Nu credea că există asemenea cazuri la ea în comună, fiind numită de curând primar. A rămas înmărmurită de suferința unora și a spus că va face tot ce îi stă în putinţă să mai schimbe lucrurile în bine în comuna și să-i ajute pe cei nevoiaşi”, a explicat Simona Elena.

Primarul comunei Havârna a ajuns la persoanele care aveau nevoie de ajutor

Primarul comunei Havârna a ajuns la bunica Maria Vieru (foto), din satul Gârbeni, pe care a ajutat-o cu lemne și alimente. Bunica are o pensie mică pe care i-o ia fiul ei care vine foarte rar la ea si pe care o ajută cum poate și el. Ea are nevoie de haine curate, lenjerii, perne, paturi şi alimente.

Elena Răus, din Havârna, nu are copii şi este îngrijită de o altă femeie din sat. Bătrâna are nevoie de alimente şi de pampers mărimea M-L.

Doamna primar a mai trecut și pe la Ghiță Andrianu cu o cupă de lemne (deoarece eu nu am putut ajunge) și la Larisa Ungureanu cu cele necesare și a promis că va sprijini acest caz în continuare. După cum bine ştiţi, eu nu fac politică, nu am făcut niciodată şi încerc doar să arăt ca sunt și autorități care se implică și ajuta acolo unde este nevoie și sper pe viitor să existe cat mai multe autorități implicate”, a mai transmis Simona Elena.

Ea a făcut apel la toţi care doresc să le ajute pe cele două bătrâne, dar şi pe semenii care au nevoie de ajutor, arătând că „Împreună schimbăm destine”.

Deja ai votat!