Adăpost de animale mistuit în urma unui lanț de greșeli (VIDEO)

A dat foc la deșeuri menajere lângă o construcție din lemn, pe timp de vânt și a plecat în casă. Sunt trei greșeli care l-au „costat” adăpostul de animale. Doar intervenția promptă a pompierilor voluntari și militari a făcut ca flăcările să nu îi cuprindă și locuința. Este pățania unui localnic din satul Cernești, comuna Todireni.

„Poate că acest eveniment avea consecințe mai grave dacă vecinii nu observau flăcările și nu solicitau ajutor de la pompieri. Alarma s-a dat în jurul orei 19.30. Spre locul indicat s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trusesti, cu o autospecială cu apa și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Todireni. Primii care au ajuns la fata locului au fost pompierii voluntari. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

În acest context, pompierii reamintesc faptul că arderea resturilor vegetale în condiții de vânt, în zone care permit propagarea la construcţii sau alte bunuri materiale combustibile, este interzisă.

 

Deja ai votat!