Hoții de mașini s-au ales cu mandate de arestare

0

Cei trei tineri implicați în furturile comise la începutul acestei luni, în Flămânzi, au fost arestați. Astfel, doi dintre suspecți, frații Mihai Boancă și Ștefan Petronel Boancă, de 23 și respectiv 17 ani, au fost arestați preventiv, în timp ce complicele lor, Teodor Cătălin Buliga, în vârstă de 17 ani, a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta din urmă s-a ales și cu interdicția de a comunica cu victimele furturilor, dar și cu ceilalți doi inculpați.

„Originari din județul Iași, cei trei sunt cercetați sub aspectul comiterii a două infracțiunii de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 2 spre 3 februarie a.c. ar fi sustras un autoturism din curtea unei locuințe și un lănțișor cu pandativ, din metal prețios, dintr-un alt autoturism care era staționat într-o altă curte, ambele fapte fiind comise pe raza orașului Flămânzi”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Autoturism Land Rover sustras din judeţul Galaţi

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate pe 13 februarie a.c. la domiciliile celor trei, a fost identificat lănțișorul cu pandativ reclamat ca fiind sustras, precum și suma de 4.200 de lei, aceasta fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor. Totodată, unul dintre tineri a predat organelor judicare o cheie aparținând unui autoturism marca Land Rover, care figura ca fiind sustras de pe raza județului Galați, acesta fiind identificat în aceeași zi de către polițiști, staționat pe o stradă din orașul Târgu Frumos.

Operațiunea de capturare a suspecților a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unei anchete derulată de polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi. Activitățile au fost realizate în colaborare cu Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași, precum și cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Botoșani și a Direcției de Operațiuni Speciale Botoșani

Cercetările inițiate de polițiștii din Flămânzi continuă, urmând ca în funcție de rezultatele investigațiilor să fie propusă soluție procedurală.

 

Deja ai votat!
se încarcă...