Peste o sută de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de alertă

0

Autoritățile din județ, împreună cu instituțiile de control, continuă acțiunile pentru limitarea pandemiei de COVID-19. În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în restaurante, zone aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, pe raza întregului județ au fost organizate 16 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 149 de locații de interes.

„Echipele de control au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 lei, dintre acestea 90 de sancțiuni fiind aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvând în cadrul IPJ Botoșani.

Din acest motiv, autoritățile recomandă respectarea în continuare a distanțării sociale, purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice și evitarea deplasărilor în zonele aglomerate așa încât populația să nu se expună la riscuri.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...