Costel Șoptică pierde răfuiala cu poliția

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deputatul PNL Costel Șoptică, președintele organizației județene a partidului aflat la putere, a pierdut un prim război în instanță cu poliția. Prins circulând cu viteză în urmă cu un an și trei luni, undeva în apropiere de Dorohoi, parlamentarul a fost amendat atunci și urma să rămână fără permisul de conducere, însă Costel Șoptică a contestat procesul verbal de sancționare în instanță. Procesul s-a judecat la Dorohoi, iar vineri, pe 12 februarie a.c., instanța i-a respins plângerea ca neîntemeiată. Hotărârea instanței nu este definitivă, șeful liberalilor botoșăneni având posibilitatea să formuleze apel în termen de 30 zile de la comunicare.

Oprit în trafic pentru viteză

Pe 16 noiembrie 2019, Costel Șoptică conducea autoturismul personal pe drumul naţional DN 29A, iar în localitatea Dumbrăviţa a fost surprins de un echipaj de poliție, care acționa cu radarul, în timp ce rula cu viteza de 105 km/h. A fost oprit și amendat cu 1.450 de lei, agenții rutieri dispunând și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată, întrucât nu avea documentele la el, Costel Șoptică s-a ales și cu o amendă de 870 de lei pentru „lipsa documentelor obligatorii prevăzute de lege, respectiv permisul și actul de identitate”.

Parlamentarul a refuzat să semneze documentele întocmite de către poliţişti și a contestat procesul verbal de sancționare. „Mă grăbeam în campanie (n.r. – campania electorală a președintelui Klaus Iohannis)”, a declarat atunci, după incident, Costel Șoptică.

Şi alţi politicieni au fost sancţionaţi pentru viteză

Liderul liberalilor nu este însă singurul politician sancționat pentru viteză excesivă. La jumătatea lunii februarie 2019, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi (n.r. – actualmente vicepreședinte al Camerei Deputaților), a fost prins conducând cu 142 de km/h, între localitățile Sârca și Budăi, din județul Iași, unde viteza maximă este restricționată la 70 km/h. Atunci, Marius Budăi a primit o amendă de 1.305 lei și i s-a ridicat permisul de conducere pentru 90 de zile.

Tot în acea perioadă, Darius Vâlcov, fostul consilier al fostului premierul Viorica Dăncilă, a fost amendat cu 1.305 lei și lăsat fără permis tot pentru 90 de zile, după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea mașina în județul Argeș cu o viteză peste limita legală. Vâlcov a fost depistat pe drumul naţional DN 65, în satul Cerbu (Albota) cu 116 km/oră, cu 66 kilometri peste viteza maximă în localitate.

 

Deja ai votat!