Durere fără margini – Preoteasa Alexandrina Diaconu a plecat la Domnul

0

A trecut la Domnul distinsa doamnă preoteasă Alexandrina Diaconu, soţia preotului Grigore Diaconu. Vestea a produs multă întristare în rândul celor care au cunoscut-o şi apreciat-o. Astăzi, mulţi enoriaşi s-au prezentat la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” pentru a-i prezenta părintelui condoleanţe şi pentru a-şi exprima regretul că doamna preoteasă a plecat din această lume.

Ea s-a născut pe 1 octombrie 1949, în comuna Erbiceni, judeţul Iaşi şi a fost unicul copil al Mariei şi Nicolae Niculiţă, din Spinoasa. S-a căsătorit cu tânărul teolog Grigore Diaconu la data de 20 iulie 1969. Soţii Diaconu au două fiice, Arina-Lidia şi Roxana, care le-au adus la rândul lor doi nepoţi, Iustina şi Roman Luca Grigore.

Timp de 51 de ani a fost alături de soţul ei, părintele Grigore Diaconu, în activitatea sa pastorală şi administrativă.

Părintele Grigore Diaconu este răvăşit de plecarea din această lume a celei care i-a fost alături şi l-a susţinut în tot ceea ce a întreprins ca preot, protopop, profesor şi director al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” Botoşani.

Atunci când am fost protopop, m-a susţinut enorm în realizarea celor 13 biserici. În casa noastră au fost autorităţi bisericeşti, inclusiv patriarhul Teoctist şi toate au fost onorate de soţia mea. La rândul lor,  au apreciat-o pentru seriozitate, pentru ţinuta ei demnă de adevărată soţie de preot. Toţi cei care au ajuns în casa noastră au fost trataţi cu bunătate şi respect. Şi-a ajutat mult rudele, mai ales când acestea s-au aflat în momente dificile. Pe toţi i-a ajutat, la toţi a mers în spital şi, de asemenea, i-a ajutat mult pe bătrânii din parohie. Rămâne în memoria noastră, a tuturor, o soţie de preot demnă, cu o ţinută impecabilă. De aceea trebuie să o pomenim şi să nu o uităm”, a declarat părintele Grigore Diaconu.

Alexandrina Diaconu i-a ajutat foarte mult pe cei nevoiaşi, bolnavi şi aflaţi în lipsuri. Rămâne în memoria botoşănenilor ca o preoteasă de excepţie, prin dăruirea şi jertfelnicia pentru familie, semeni şi pentru Biserica lui Hristos.

Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace!

Deja ai votat!
se încarcă...