Jaf pe stradă pus la cale de doi puștani. Victima lăsată fără bani

Doi minori din Săveni care au jefuit un septuagenar, au fost prinși de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, la scurt timp de la comiterea faptei. Potrivit anchetatorilor, atacul a avut loc luni, pe 15 februarie a.c., când cei doi puștani, în vârsă de 11 și 15 ani, l-au urmărit pe un bărbat în vârstă de 71 de ani care tocmai a retras o sumă de bani de la o unitate bancară. Au mers în urma lui și au așteptat momentul prielnic să atace, după care au tăbărât pe el și, prin întrebuințarea de violențe, au reușit să-i fure 600 de lei dintr-un buzunar.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au reușit să-i identifice pe suspecți și au recuperat o parte din banii sustrași. De asemenea, părinții celor doi minori au fost sancționați contravențional cu amendă conform Legii 61/1991, pentru faptul că nu și-au supravegheat în mod corespunzător copiii”, a arătat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, fiind informată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, în vederea dispunerii măsurilor legale.

 

 

Deja ai votat!