Soția unui cunoscut preot a decedat după infecția cu Covid

Veste cumplită în lumea bisericească din județul Botoșani. Soția unuia din cei mai cunoscuți preoți din județ a decedat în noaptea de luni spre marți, după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2.

În vârstă de 71 de ani, soția preotului Grigore Diaconu a decedat pe secția de reanimare Covid a Spitalului Județean.

Aceasta a fost diagnosticată cu Covid pe data de 27 ianuarie. A stat mai întâi la domiciliu câteva zile, după care a fost internată pe data de 1 februarie pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Din păcate, starea acesteia s-a înrăutățit, iar pe data de 10 februarie a fost transferată pe secția de reanimare, iar în noaptea de luni spre marți a intrat în stop cardio-respirator, nemaiputând fi resuscitată.

Grigore Diaconu şi-a început activitatea de preot în parohia Santa Mare. Acolo a slujit până în ianuarie 1976. A fost transferat apoi la parohia „Sfinţii Voievozi” şi în acelaşi timp numit şef de Birou administrativ la Protopopiatul Botoşani, ca după doi ani să fie numit protopop, la vârsta de 29 de ani.

În ultimii 30 de ani a slujit la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Părintele Grigore Diaconu a fost protopop până în martie 1990. A înfiinţat Asociaţiei „Munţii Metaliferi Germania – Cuvioasa Parascheva Botoşani”, cu care a realizat lucruri foarte frumoase şi prin care a înlesnit primirea unor donaţii din străinătate pentru spitalele şi grădiniţele din oraş, Căminul de bătrâni de la Leorda etc, cea mai importantă lucrare fiind baza de tratament de la Spitalul de Copii.
Din aprilie 1997, în urma unui concurs, a ocupat şi funcţia de director al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe”, unitate pe care a condus-o 17 ani.

Cei doi erau căsătoriți de 51 de ani. Dumnezeu să o ierte!

 

Deja ai votat!