Urgenţele vor fi mutate (video)

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” va fi mutată în altă clădire sau locație a spitalului, ca urmare a derulării proiectului ce vizează modernizarea obiectivului. Anunțul a fost făcut ieri de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, care a declarat că urmează să aibă loc o întâlnire între autorități, reprezentanții spitalului și constructor, pentru a stabili modalitățile prin care vor începe lucrările de construcție în această unitate sanitară. „Contractul a fost semnat, urmează demararea lucrărilor și trebuie să creăm circuite, cel puțin în incinta spitalului. UPU se va reloca în altă clădire sau locație a spitalului și atunci vom avea nevoie Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, care va rămâne la Botoșani”, a spus Dan Nechifor.

Clădirea care găzduia secţia de Diabet ar putea fi temporar Unitatea de Primiri Urgenţe

Astfel, cea mai potrivită soluţie, agreată de cadrele medicale, va fi relocarea completă a UPU-SMURD, în clădirea în care este Secția de diabet a Spitalului Județean, care adăposteşte acum secția Covid. Secţia este situată la parterul spitalului, în partea opusă UPU şi chiar lângă Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, astfel că aceasta ar putea deservi în continuare secția UPU până la terminarea lucrărilor.

Prefectul a declarat că va cere și avizul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind o posibilă amânare a începerii lucrărilor de modernizare a UPU, având în vedere pandemia de Covid.

De asemenea, în cazul relocării UPU, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă va fi folosită pentru cazurile grave care vor ajunge în Urgenţe, urmând ca aceasta să fie deservită de cadrele medicale de la UPU. Clădirea are deja o rampă pentru tărgi, iar unitatea de radiologie este chiar în apropiere, astfel că pacienţii ar beneficia de toate serviciile specifice UPU.

Deja ai votat!