Afacere cu droguri terminată în instanță. Doi tineri din Darabani condamnați

Doi tineri din Darabani, care au încercat să vândă cannabis, au fost condamnați astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Acuzați de cultivarea, producerea și deținere de droguri de risc fără drept, în vederea vânzării, Cosmin George Curtean și Ionuț Alexandru Bulhac s-au ales cu câte o pedeapsă de trei ani de închisoare, dar nu vor ajunge în spatele gratiilor, ci vor fi supuși unui termen de supraveghere de patru ani, interval în care vor fi obligați să respecte mai multe măsuri stabilite de magistrați.

Totodată, ei vor trebui să presteze câte 120 zile de muncă în folosul comunității, constând în activităţi edilitar gospodăreşti sau activităţi de arhivare-arhivă, primărie, muzeu, bibiliotecă pe raza oraşului Darabani. În plus, tinerii vor trebui să plătească câte 2.700 de lei drept cheltuieli judiciare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Fragmente vegetale uscate în pod

Tinerii au fost trimiși în judecată de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în decembrie 2020, după o operațiune care a avut loc în toamna anului trecut. Potrivit anchetatorilor, în luna martie 2020, cei doi ar fi cumpărat de pe internet mai multe semințe de cannabis și au înființat o cultură ilegală de cânepă. În luna octombrie, ei au recoltat inflorescența plantelor și au depozitat fragmentele vegetale în podul unui imobil, pentru ca acestea să se poată usca natural. Ulterior, ei au început să caute clienți în rândul cunoscuților, doar că informațiile au ajuns și la polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog Botoșani, care au început să-i fileze.

După ce au adunat suficiente probe împotriva acestora, anchetatorii au organizat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au găsit aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru mărunțit, dar și un cântar electronic. Ridicați pentru audieri, tinerii au fost arestați preventiv și plasați mai apoi în arest la domiciliu, măsură care a fost ridicată odată cu pronunțarea sentinței de către Tribunalul Botoșani.

 

Deja ai votat!