Controale în restaurante și autogări. Polițiștii au aplicat zeci de sancțiuni

Peste 20 de amenzi au fost aplicate ieri în urma acțiunilor organizate de polițiștii botoșăneni pentru verificarea măsurilor impuse de autorități, în vederea limitării efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, ieri, polițiștii botoșăneni împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani și Poliției Locale Botoșani, precum și cu specialiști din cadrul celorlate instituții cu atribuții de control, au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, au fost organizate trei de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 39 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, dar și nouă mijloace de transport public în comun. Echipele de control au aplicat 26 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 lei, dintre acestea 22 fiind aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, o sacțiune pentru nerespectarea măsurii privind izolarea, iar trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdincțiilor privind deplasarea pe timpul nopții.

Reprezentanții IPJ Botoșani spun că aceste acțiuni vor continua în perioada următoare, în toate zonele județului, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Deja ai votat!